Microdose Together, een Amsterdamse organisatie met de missie om educatie en informatie te verschaffen over hoe microdosing een alternatief kan zijn voor alcohol, kondigt met trots het eerste sociale evenement met microdosing psilocybine truffelthee aan. Het bedrijf zal 4 evenementen organiseren in september 2023 en heeft het PRSM lab van de Universiteit Leiden uitgenodigd om een baanbrekend onderzoek uit te voeren naar de effecten van psilocybine op sociaal gedrag. Dit initiatief zonder winstoogmerk wil licht werpen op de mogelijke therapeutische effecten van microdosering van psilocybine en de invloed ervan op menselijke interacties, een onderwerp waarover steeds meer discussie ontstaat in de wetenschappelijke wereld en met een aanzienlijk potentieel voor maatschappelijke impact.
Het onderzoek, dat zich uitstrekt over vier opeenvolgende avonden, vindt plaats in de evenementenruimte van Microdose Together. Elke avond krijgen de deelnemers een zorgvuldig afgemeten microdosis psilocybinetruffel of een placebo in de vorm van thee toegediend, hun sociale gedrag wordt nauwgezet geobserveerd door deskundige onderzoekers van het PRSM Lab.
Microdose Together loopt voorop in het onderzoeken van de potentiële voordelen van psychedelische stoffen in een gecontroleerde sociale omgeving. De Universiteit Leiden, die bekend staat om haar wetenschappelijke nauwkeurigheid en toewijding aan baanbrekend onderzoek, zorgt ervoor dat deze studie voldoet aan de hoogste normen van academische uitmuntendheid. Dit baanbrekende onderzoek belooft onschatbare inzichten te verschaffen in hoe psychedelica de geestelijke gezondheid en het sociale welzijn positief kunnen beïnvloeden. Deze gezondere toekomst is verankerd in de missie van Microdose Together en wordt verwoord door CEO Sara.
“Wij geloven dat de toekomst van socializen bestaat uit het microdoseren van drankjes. We zijn enthousiast om een stap verder te gaan door het allereerste microdoseerfeest te organiseren, met een onderzoekselement, om de realiteit van het daadwerkelijk bewijzen van onze overtuigingen vast te stellen,” zei Sara Budhwani, de oprichter van Microdose Together. “Dit evenement betekent een belangrijke stap voorwaarts in het onderzoeken van de potentiële voordelen van het microdoseren van psilocybine en de invloed ervan op sociaal gedrag, en brengt ons dichter bij het bevorderen van kennis over verantwoorde toepassingen van microdoseren.”
De resultaten van het onderzoek zullen naar verwachting volgend jaar gepubliceerd worden, wat bijdraagt aan de toenemende educatieve bronnen rondom psychedelisch onderzoek. Het initiatief van Microdose Together en de deelname van de Universiteit Leiden toont het belang aan van interacties tussen de academische wereld en het bedrijfsleven bij het bevorderen van wetenschappelijke oplossingen voor sociale interacties.