Hybride werken heeft de manier waarop we ons werk doen voorgoed veranderd. Het belooft onder andere vrijheid en flexibiliteit, maar onder de oppervlakte schuilt een stille crisis die ons collectieve welzijn bedreigt. In het nieuwe boek ‘Burnouts en Hybride Werken’ geven oprichtster van Burn-out Poli Barbara Kok en trendwatcher Adjiedj Bakas inzicht in de aanpak van burnouts, veroorzaakt door hybride werken.
Waar een groot deel van werkend Nederland kennismaakte met thuiswerken tijdens de coronapandemie, wordt hybride werken inmiddels breed omarmt. Bijna de helft van de Nederlanders werkt momenteel in deze vorm. Gedeeltelijk thuis en op kantoor werken heeft zijn voordelen, maar ook een keerzijde. Sinds 2020 is het aantal personen met burn-out klachten met 3% toegenomen van 1,3 tot 1,6 miljoen Nederlanders, zo blijkt uit cijfers van TNO/CBS 2023. Vooral de jongere generaties worden getroffen: één op de vier werknemers van 18 tot en met 34 jaar had afgelopen jaar te kampen met klachten.
Bakas en Kok nemen in ‘Burnouts en Hybride Werken’ lezers mee op een reis door de schaduwzijden en verborgen effecten van hybride werken, waarbij ze de vinger leggen op de pijnlijke waarheid: terwijl velen genieten van de vrijheid om hun werkplek te kiezen, raken steeds meer mensen de connectie met zichzelf en hun collega’s kwijt. Hun analyse toont hoe de grenzen tussen werk en privé vervagen, waardoor onzichtbare stress sluipend toeslaat en professionals ongemerkt afglijden naar burn-out.
Naast diepgaande inzichten in de ontwikkelingen en effecten, wordt in het boek begeleiding geboden naar persoonlijke groei, veerkracht en evenwicht. Zo leert de lezer om in een wereld van constante vergelijking, emotionele eenzaamheid en digitale overbelasting zichzelf te vinden. Door het lezen ontdekken zij hun innerlijke drijfveren en manieren om de mentale saboteurs die op de loer liggen te weerstaan.
Burnouts en Hybride Werken is te koop bij Unlimited People en Burn Out Poli.