Kennisplatform voor noord holland
Arjan Schipperus
RS Finance

Grip op de cijfers: weet jij waar je staat?

In een dynamische bedrijfsomgeving is het essentieel om grip te hebben op de cijfers van je onderneming. Zodat je kansen kan pakken en tijdig kan reageren op risico’s. Maar wat betekent dat concreet?

De administratie als basis

Door administraties volledig te automatiseren en te integreren met operationele systemen worden de cijfers sneller verwerkt. Bovendien leidt dit tot minder fouten en worden losse Excel sheets overbodig. Sluit je administratie maandelijks af, zodat je een goede basis hebt voor de rapportage.

Heb je een budget? Weet je waar je naartoe wilt?

Een goed opgesteld budget is de ruggengraat van je financiële planning. Het biedt een kader waarbinnen je kunt opereren en helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen. Weten waar je naartoe wilt, betekent dat je duidelijke doelen hebt gesteld die je kunt meten en volgen. Met KPI’s die aansluiten bij je doelen en een helder beeld geven van waar je bedrijf staat op verschillende gebieden zoals omzet, marge en cashflow. Door continu te monitoren en analyseren, kun je proactief bijsturen in plaats van reactief reageren op problemen.

Grip op je cashflow

Cashflow is de levensader van je onderneming. Zonder voldoende liquide middelen kun je simpelweg niet opereren en investeren. Daarom is het belangrijk om goed zicht te houden op je investeringen en de ontwikkeling van je werkkapitaal. Een goede cashflow planning is cruciaal voor groeiende ondernemingen.

Samen gaan we voor duurzaam succes

Grip op de cijfers betekent dat je als ondernemer altijd weet waar je staat en waar je naartoe wilt. Met een solide budget, een goed doordacht jaarplan, regelmatige rapportages en een scherp oog voor je cashflow kun je niet alleen kansen pakken, maar ook voorbereid zijn op de uitdagingen van morgen.

RS Finance is een accountantskantoor voor het MKB dat zich specialiseert in het automatiseren van complexe administraties, opstellen van heldere maandrapportages, en het begeleiden van ondernemers bij hun financiële planning. Uiteraard verzorgen we ook de jaarrekening en de fiscale aangifte.

Of je nu een gevestigde MKB-onderneming bent of een veelbelovende scale-up, met ons heb je grip op je financiën en een betrouwbare branie achter je. Een accountant die kansen onderzoekt, weegt en grijpt. Het resultaat? Jij hebt ruimte om te ondernemen.

Arjan Schipperus
Managing Partner bij RS Finance

Delen via

Zoeken naar: