Kennisplatform voor noord holland

Kunstmatige intelligentie

Geplaatst op 15 oktober 2024

Op de cover van deze editie van Kijk op Groot Amsterdam zetten we Stef Driessen, sector banker Leisure bij ABN AMRO, in de schijnwerpers. Samen met zijn gespecialiseerde teamgenoten adviseert hij bedrijven in de Leisure, Travel & Hospitality. Dit doet hij op basis van onderzoek naar ontwikkelingen binnen deze sector. ABN AMRO doet doorlopend onderzoek naar de kansen, ontwikkelingen en bedreigingen binnen verschillende sectoren. Stef vertelt: “Zo kunnen onze mensen inhoudelijk sterke gesprekken voeren met onze klanten. En daarnaast is het zaak dat onze kredietportefeuille op een gezonde manier groeit.” Met trots presenteren we nog vele andere verhalen en ambities van ondernemers uit de regio Amsterdam, ook deze editie staat vol met verhalen over innovatie, duurzaamheid, ondernemerschap en samenwerking.

Haven

In de Amsterdamse haven spraken wij Jivan Gadjradj, Business Controller bij TMA Logistics. Door snelle ontwikkelingen in de logistieke wereld waar TMA zich in bevind, is de uitdaging daar voor young professionals. Jivan bewijst het: “Drie jaar geleden ben ik hier als Gate Medewerker begonnen, als bijbaan naast mijn studie Bedrijfskunde. TMA biedt vaak bijbanen aan voor studenten om jonge mensen kennis te laten maken met de logistieke wereld. Inmiddels ben ik bij TMA doorgegroeid en werkzaam als Business Controller.”

Verderop in de haven van Amsterdam spreken we Port of Amsterdam, verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de haven van Amsterdam, en is nu al bezig met de organisatie voor de 10e editie van SAIL 2025. De stichting SAIL zorgt voor het evenement en Port of Amsterdam zorgt ervoor dat dit grootste toegankelijke nautische spektakel op het water veilig en geordend verloopt. Rijkshavenmeester Milembe Mateyo vertelt: “Uiteindelijk is het doel van Sail om een stuk nautische historie te laten zien. Amsterdam is van oorsprong al 750 jaar een havenstad. En dat kunnen we op deze manier goed laten zien. Port of Amsterdam zet zich in om dit veilig en goed te laten verlopen.”

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Dit jubileumjaar zal een jaar lang, vanaf 27 oktober 2024, door de stad gevierd worden. Eén van deze momenten is het Amsterdam 750 diner in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, georganiseerd door Event Culinair. Op 21 november 2024 zal het bijzondere culinaire evenement plaatsvinden. De verschillende gangen zijn geïnspireerd door tijdperken uit de 750-jarige geschiedenis van Amsterdam.

Maar dat is niet alles wat deze editie van Kijk op Groot Amsterdam te bieden heeft. Wederom een nummer vol inspirerende verhalen en initiatieven van talloze andere ondernemers die in hun eigen vakgebieden bijdragen aan het prachtige ondernemersklimaat in Amsterdam. Van technische innovaties en intelligente verdienmodellen tot duurzame oplossingen, alle unieke verhalen zijn het waard om verteld te worden.

Blader snel verder en laat u inspireren door uw collega-ondernemers. Wilt u ook als ondernemer in the picture staan? Neem dan contact met ons op en wees verzekerd van exposure van kwaliteit.

Piet Wiersma
media-adviseur
Wilt u als ondernemer in the picture staan? Neem contact met mij op en wees verzekerd van exposure van kwaliteit.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: