Kennisplatform voor noord holland

Onderdeel van Bouwend Nederland en Regio Randstad Noord

Geplaatst op 23 juli 2024
Onderdeel van Bouwend Nederland en Regio Randstad Noord

In november 2013 besloten de leden van Bouwend Nederland in de afdelingen Zaanland en Waterland unaniem per 1 januari 2014 samen verder te gaan als één afdeling (Zaanstreek-Waterland). Afdeling Zaanstreek-Waterland is onderdeel van Bouwend Nederland en Regio Randstad Noord en vertegenwoordigt zo’n 52 bedrijven in bouw en infra uit de regio rond Monnickendam, Volendam, Purmerend en Zaandam. Ondanks een aantal verschillen vormen deze bedrijven een hechte club. Bestuursleden zijn personen die met hun bedrijf lid zijn van de afdeling.

De afdeling behartigt de belangen van de leden op lokaal niveau en is onder meer gesprekspartner voor de gemeentelijke instanties en lokale techniek opleidingsinstituten. Periodieke bouwoverleggen met regionale gemeenten. Bestuursleden schuiven aan tafel met wethouders van verschillende gemeenten in de regio, Problemen kunnen hier gemakkelijk besproken worden, waarna oplossingen voorgedragen kunnen worden. Afdeling Zaanstreek-Waterland vindt de contacten met de verschillende gemeentes belangrijk.

Regionale belangenbehartiging. Samenwerking met de technische vakopleiders in onze regio. Tevens bedient een opleidingsbedrijf, Bouwmensen KZW de bedrijven in deze hele regio, voor timmerlieden, machinaalhoutbewerkers, metselaars en bijscholing voor volwassenen.

Kennissessies over actuele kwesties, informele (netwerk)bijeenkomsten. Denk hierbij o.a. aan de nieuwe wet WKB (Wet Kwaliteitsborging) en KRW (Kaderrichtlijn Water). Deze zaken zijn belangrijk geworden; door deel te nemen aan deze sessies zorgt men ervoor van deze en andere belangrijke zaken op de hoogte te zijn en te blijven; hier deelt u tevens de ins en outs met collega’s.  Verder ontmoet u bij de afdeling uw collega’s, kunt u praktijkervaring uitwisselen. BNL heeft genoeg kennis in huis u over deze belangrijke en andere kwesties te informeren.

Twee keer per jaar organiseert de afdeling een ledenvergadering, steeds op andere locaties binnen de regio. Hierbij wordt een spreker uitgenodigd die over een actueel onderwerp de aanwezigen te informeren. Tevens zet de afdeling zich in voor het organiseren van een themabijeenkomst of een bedrijfsbezoek. Dit kan ook bij een collega lidbedrijf zijn.

Vanuit Regio Randstad Noord organiseert de afdeling, in samenwerking met ander afdelingen, jaarlijks een Regio Dag. Hierbij komen alle aspecten van de bouw en infra aan de orde, onder andere lezingen over actuele onderwerpen, door sprekers met naam en verschillende workshops.

Het sociale aspect wordt zeker niet vergeten. Meerdere keren per jaar ontmoet u informeel uw collega’s tijdens de verschillende soosbijeenkomsten en worden in de regio gehouden. Onder het genot van een hapje en drankje én een leuke locatie ontmoet u uw collega’s

Is uw interesse gewekt of wilt u meer informatie dan kunt u terecht bij het secretariaat info@bouwendzaanstreekwaterland.nl. Het secretariaat is ook telefonisch bereikbaar op nummer 075 616 94 40 of 06 244 113 22.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: