Kennisplatform voor noord holland

Toekomstgerichte laadinfrastructuren voor ieder bedrijf

Geplaatst op 17 juli 2024
Toekomstgerichte laadinfrastructuren voor ieder bedrijf

Fimih Energy Solutions uit Alkmaar biedt laadoplossingen voor de zakelijke markt. Of eigenlijk; het bedrijf biedt complete laadinfrastructuren, geheel op maat. FIMIH denkt mee vanaf de probleemstelling en gaat voor de beste oplossing waarbij energie opwekken en verbruiken perfect op elkaar worden afgestemd.

Het klantenbestand van FIMIH is ongelofelijk divers. Het bedrijf voorziet grote en kleine spelers uit allerlei branches van toekomstbestendige laadinfrastructuren. Iedere uitdaging is uniek en pakt directeur Ruud Kos met beide handen aan. “Bij kantoorgebouwen met meerdere huurders zien we steeds vaker problemen ontstaan”, vertelt Ruud Kos, eigenaar van FIMIH Energy Solutions. “Tot voor kort waren laadpunten bijzaak. Eigenaren hebben huurders daarom zelf laadpunten laten neerzetten, vaak zonder duidelijke afspraken over de verrekening van stroom. Wanneer meer huurders laadpunten willen, dan loop je tegen grenzen. Volgende huurders kunnen geen of alleen tegen hoge kosten laadpunten laten plaatsen. Wanneer een gebouweigenar zelf de regie neemt – en centraal de laadinfrastructuur voor alle huurders organiseert – is er veel meer mogelijk tegen reële investeringen. Huurders betalen naar gebruik en de eigenaar heeft een verdienmodel aan de laadinfra. Om dit te bewerkstelligen is het aan FIMIH om de gehele energievoorziening onder de loep te nemen en met een strategisch plan te komen waarmee een bedrijf klaar is voor de toekomst.”

Vraag naar meer laadpunten

FIMIH helpt bedrijven regelmatig met het uitbreiden van hun bestaande laadinfrastructuur. “Bedrijven gaan ervan uit dat de volgende vier palen net zo duur zijn als de eerste vier”, vertelt Ruud. “Helaas is dit niet het geval. De eerste palen zijn vaak het dichtst bij de meterkast geplaatst. De volgende komen er verder vanaf en dus is er een langere kabel nodig, en misschien moet de straat ook wel opengebroken worden. Daarbovenop is de kans groot dat de aansluiting die extra punten niet aankan en dat er een extra meterkast bij moet komen. Als we deze boodschap brengen, is een klant meestal niet laaiend enthousiast, maar er is ook goed nieuws. Op het gebied van energie opwekken en eventueel opslaan zijn er vaak veel kansen die we kunnen benutten.”

Wat levert het op?

Wanneer je als vastgoedeigenaar je laadpunten goed op orde hebt, biedt dat volgens Ruud flinke voordelen. “Je maakt je pand aantrekkelijker om te verhuren. Goede laadinfrastructuur speelt steeds vaker een bepalende rol bij de keuze voor een locatie of verlenging van een contract. Als het niet goed geregeld is, zorgt dit voor irritatie. Het wegnemen van deze irritatie kost tijd. FIMIH helpt weer grip te krijgen. We kunnen het volledige beheer en eventueel de exploitatie over nemen, ook van bestaande laadpunten. Daarbij verhogen goede laadfaciliteiten de vastgoedwaarde en je kunt een hogere huur vragen voor een parkeerplek. Als een bedrijf de juiste keuzes maakt op het gebied van opwekken, opslag en verbruik, dan kan er een goed verdienmodel aan vastzitten. Wij helpen met het maken van de juiste keuzes.”

Waarom FIMIH?

FIMIH neemt bedrijven aan de hand bij de aanleg of uitbreiding van laadinfrastructuren. “We leveren, installeren, beheren en exploiteren”, Vertelt Ruud. “We zijn geen installatiebedrijf dat komt plaatsen wat een klant bestelt, we zijn wel een strategische partner voor de lange termijn. Als we een probleemstelling ontvangen van een bedrijf, dan beginnen bij ons de raderen te draaien. We bestuderen de netaansluiting, onderzoeken de verwachtingen voor de toekomst, kijken wat er technisch mogelijk is en bepalen dan een strategie. We regelen het hele proces, inclusief exploitatie. Met ons energiemanagement-systeem monitort de klant vervolgens heel eenvoudig op welke momenten de meeste energie wordt verbruikt en kan daar slim op sturen. We bieden echt het complete plaatje. Meer informatie over FIMIH vind je op www.fimih.nl.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: