Kennisplatform voor noord holland

Vergaderen bij Golfcentrum De Hoge Dijk Ideale combi van business en ontspanning

Geplaatst op 3 juli 2024
Vergaderen bij Golfcentrum De Hoge Dijk Ideale combi van business en ontspanning

Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam-Zuidoost is inmiddels een geliefde plek voor golfers, maar ook voor bedrijven en ondernemers. Niet zo gek, want naast een breed scala aan activiteiten, evenementen en horeca, kent het golfcentrum ook een businessclub en uitgebreide vergadermogelijkheden. Joop Kluin, manager Golfcentrum De Hoge Dijk vertelt ons er graag meer over.

Vlakbij het AMC-ziekenhuis, aan de Abcouderstraatweg, vind je De Hoge Dijk, een prachtig groene plek waar al het mooie rondom golf bij elkaar komt. Je vindt er onder andere een 27 holes baan, een golf academy, een golfvereniging, een golfshop, een clubfitting, een brasserie en Golflounge Amsterdam. Die unieke combinatie zorgt ervoor dat steeds meer golfliefhebbers, waaronder ook ondernemers en bedrijven, het golfcentrum weten te vinden.

Vernieuwde vergaderzalen en brasserie

Zowel de brasserie als de vergaderzalen bevinden zich in een prachtig pand dat centraal op het golfcentrumterrein gelegen is. Onze chef-kok biedt een uitgebreide lunch- en dinerkaart aan. We zien dan ook dat veel vergaderingen bij ons worden gecombineerd met een lunch of diner. Onze twee vergaderruimtes zijn daarbij met de nieuwste technische snufjes ingericht en bieden ieder ruimte aan ca. 30 personen.” Ook een lekkere koffiemachine ontbreekt niet.

Combi met golf

Uiteraard wordt het vergaderen meestal gecombineerd met golf. Joop: “Medewerkers van bedrijven spreken af om hier te vergaderen, te lunchen of te dineren en daarna een balletje te slaan of een golf clinic te volgen. Juist die combinatie is voor veel professionals heerlijk: werken, netwerken en golfen tegelijk. Dat kan natuurlijk ook prima in onze Golflounge. Gasten kunnen bovenin het gebouw vanuit hun eigen lounge een balletje op de aangrenzende drivingrange slaan en ondertussen genieten van een hapje, een drankje en live entertainment, zoals een dj.”

‘Vergaderen is toch leuker in een groene omgeving dan op kantoor’

Jongere doelgroep

Juist ook door deze Golflounge en de bijbehorende events verjongt de doelgroep van De Hoge Dijk in rap tempo. Joop: “Onze Golflounge is uitermate geschikt voor vriendengroepen en bedrijfsfeestjes, maar ook als promo-event van bedrijven. Het kan in het groot en in het klein: de gehele loungeruimte is af te huren, maar je kunt ook gebruik maken van je eigen privé lounge.” De brede doelgroep van De Hoge Dijk is ook terug te zien in de vergaderreserveringen. Joop: “De bedrijven die bij ons boeken zijn heel divers; van jonge startups tot de gerenommeerde bedrijven. Het zijn hardwerkende mensen die zo nu en dan ook lekker willen golfen met hun klanten en collega’s. Dat kan hier op een makkelijke en laagdrempelige manier. Ons terrein ligt tegen Amsterdam-Zuidoost aan, is goed bereikbaar en je kunt hier makkelijk en goedkoop parkeren. En zeg nou zelf: vergaderen is toch leuker in een groene omgeving dan op kantoor.”

‘Onze businessmembers mogen gratis vergaderen’

Groeiende Businessclub

Naast bovengenoemde zaken, biedt De Hoge Dijk ook een speciale businessclub voor ondernemers en bedrijven. Joop: “Het aantal clubleden blijft gestaag groeien; we zitten nu op zo’n 90 businessmembers. Zij kunnen hun eigen zakelijke pakket samenstellen met onder andere het aantal rondjes golf. Iedere maand komen er wel een of twee nieuwe leden bij. Niet zo gek, want speciaal voor onze members organiseren we clubwedstrijden, netwerkborrels, uitwisseling met andere banen en gratis inloop golflessen. En onze businessmembers mogen gratis vergaderen in onze vernieuwde ruimtes!”

‘Merken zien ons steeds meer en willen er gewoon bij horen’

Samenwerking met grote merken

Al die aandacht blijft bij golfprofessionals en merken niet onopgemerkt. Sport- en vrijetijdsmerken die normaal gesproken met hun producten langs de winkels gaan, kloppen nu bij De Hoge Dijk aan om hun waar te showen. Joop: “De Golflounge is daar prima geschikt voor: geïnteresseerden kunnen een balletje slaan, een hapje en een drankje doen en ondertussen uitgebreid de producten bekijken en ervaren. Hoge Dijk kent al heel wat mooie merken die zich aan het centrum hebben verbonden, zoals Adidas, Volvo, Red Bull, Heineken en PCI. Maar ook Hans Lemmens Golf National Fitting Centre is op De Hoge Dijk gevestigd. Vorig jaar hebben we een partnerovereenkomst gesloten met Big Green Egg. Een van de resultaten hiervan is nu duidelijk te zien in de vorm van een levensgrote Big Green Egg op de driving range. Golfers kunnen deze gebruiken als target. Uiteraard hebben we ook Big Green Eggs staan op ons terras voor de barbecues. Merken zien ons steeds meer en willen er gewoon bij horen.”

‘Uiteindelijk doen we het allemaal om het golfplezier bij de mensen te promoten!’

Innoveren en investeren

Met al het succes breidt De Hoge Dijk steeds verder uit. Joop: “We zijn bezig om te kijken of we onze parkeerplaats kunnen uitbreiden. Naast individuele of kleine groepen golfers, verwelkomen we namelijk nu ook vaak groepen van 30 tot 100 man. Doordat de business goed gaat, kunnen we ook verder innoveren en investeren en dat komt het golfcentrum en onze leden en gasten ook weer ten goede. Uiteindelijk doen we het allemaal om het golfplezier bij de mensen te promoten!”

Benieuwd geworden? Kijk dan snel op www.dehogedijk.nl en/of mail naar management@dehogedijk.nl. Golfcentrum De Hoge Dijk vind je aan de Abcouderstraatweg 46 in Amsterdam. Meer informatie over Golf Lounge Amsterdam is te vinden op www.golfloungeamsterdam.nl.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: