Kweekvlees, glyfosaat, voedselverspilling, suikertaks, GMO’s, kunstmest. over voedsel valt oneindig veel te vertellen. Maar hoe maak je onderscheid tussen zin en onzin? In de wekelijkse podcast ETEN IS WETEN doen gastheren Joris Lohman, Hidde Boersma en Karsten de Vreugd hun uiterste best voor de luisteraar.
Na een goed beluisterd eerste seizoen kondigt ETEN IS WETEN nu vol trots de start van een tweede seizoen aan. Joris, Hidde en Karsten gaan met nóg meer deskundigen in gesprek over nóg meer actuele, soms controversiële en soms uiterst ingewikkelde voedselthema’s. In het eerste seizoen waren onder andere de Amerikaanse auteur Charles C. Mann, tv-chef Nadia Zerouali, kweekvleeskenner Ira van Eelen en glastuinbouwgigant Jelte van Kammen te gast. Wekelijks luisterden honderden mensen naar gesprekken vol nieuwe inzichten, feiten, problemen en oplossingen uit de wereld van voedsel en landbouw. De dynamiek tussen de drie hosts, die het voedselvraagstuk ieder vanuit hun eigen expertise bekijken, levert een heerlijk luisterbare podcast op, zeker in combinatie met de deskundigen die weer een
geheel eigen licht op de zaak laten schijnen.
Na een enthousiast ontvangen eerste seizoen gaan de heren in het tweede seizoen verder met het uitdiepen van de vele uitdagingen in de voedselsector. Het doel? Een meer doordachte en bewuste dialoog over ons eten stimuleren. En dat kan gelukkig ook heel erg leuk zijn. Ontdek zelf waarom ETEN IS WETEN zo’n populaire podcast is, en beluister hem nu op Spotify en Apple Podcasts.
Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door Stop the Food Fight, een platform toegewijd aan het bevorderen van een nieuw, duurzaam voedselverhaal.
www.stopthefoodfight.nl.