Alles voor uw veiligheid. Zo luidt de slogan van DeltaSafe Groep in Amsterdam. Een bedrijf dat graag de regie in handen heeft. Waar veel beveiligingsbedrijven alleen beveiligers hebben, heeft DeltaSafe daarnaast een eigen meldkamer, een installatietak voor beveiligingssystemen en een opleidingsbedrijf. 2023 was het beste jaar dat ze ooit hebben gehad. Directeur Peter Wolfs blikt terug en kijkt vooruit naar een nieuw jaar waarin hij de kwaliteit naar een nog hoger niveau wil tillen.
Al dertig jaar is DeltaSafe een bekende naam in de beveiligingsopleidingen. Peter Wolfs nam het bedrijf in 2012 over en begon daarnaast met de verkoop van beveiligingssystemen. Niet veel later nam hij beveiligingsklussen aan en daarna volgde er een eigen meldkamer. “Ik heb me op latere leeftijd om laten scholen tot beveiliger”, vertelt Peter. “Ik vind het nog altijd een prachtig vak en tegelijkertijd ben ik een echte ondernemer. Ik zie altijd kansen. Dat een bedrijf drie bedrijven nodig heeft voor beveiliging vind ik onzin. Daarom bieden wij alle facetten aan, met één betrouwbaar aanspreekpunt.”
3 in 1 smartsafe
“DeltaSafe verkoopt en installeert beveiligingssystemen”, legt Peter uit. “Deze systemen zijn aangesloten op de meldkamer van DeltaSafe. Wanneer een alarm afgaat, krijgt de meldkamer een seintje en de meldkamermedewerker schakelt een beveiliger in die op locatie gaat kijken. 3 in 1 smartsafe noemen we dat. Met deze complete service hebben we inmiddels grote klanten als DPG Media, Walt Disney Company, Hema, Febo, Codam en Waternet aan ons weten te binden.”
DeltaSafe verzorgd trainingen en opleidingen aan medewerkers en bedrijven. “We geven BHV-trainingen, doen ontruimingsoefeningen en helpen met het opstellen van BHV-plannen”, vertelt Peter. “Wij als beveiligingsbedrijf zijn vaak onderdeel van zo’n BHV-organisatie, en het is heel fijn om het plan samen met het bedrijf uit te werken. Daarmee versterken we elkaar en weten we wat we van elkaar mogen verwachten.”
“Afgelopen jaar is onze service uitgebreid met het installeren en onderhouden van brand- en ontruimingssystemen’, vertelt Peter verder. “Een hele interessante tak. We hebben Van Galen Brand & Beveiliging uit Haarlem overgenomen en eigenaar Erik van Uden met al zijn kennis in dienst genomen. Ons werkgebied is daarmee uitgebreid naar Haarlem, een regio met veel groeipotentie voor ons.”
Het beste jaar
2023 was DeltaSafe’s beste jaar tot nu toe. “We hebben er veel nieuwe klanten en opdrachten bijgekregen”, vertelt Peter. “Op alle afdelingen zijn we gegroeid. Een resultaat van twaalf jaar hard werken en bouwen aan kwaliteit. Daarnaast hebben we flink aan onze zichtbaarheid gewerkt met een nieuwe website en we zijn heel actief op social media. Momenteel denken we na over een nieuwsbrief voor onze klanten en andere betrokkenen. Geen saaie standaard nieuwsbrief hoor, daar zijn er al genoeg van. We willen op een mooie manier laten zien wat we allemaal doen en wat de beveiligers allemaal meemaken. Het is toch een beroep waar spanning omheen hangt. Nachtwerk, inbraken en heterdaadjes horen allemaal bij het vak en daar valt heel veel over te vertellen en te laten zien.”
Aantrekkelijk beroep
De afgelopen jaren is het beroep van beveiliger aantrekkelijker gemaakt. Twee CAO-verhogingen van 14% en later nog 6% maken het financieel een stuk leuker om beveiliger te worden. Peter haalt daarnaast nog veel meer uit de kast om personeel aan te trekken en te behouden. “We werken met vaste klanten dus ook met vast personeel”, vertelt Peter. “95% van onze medewerkers heeft een vast contract. Daar zijn we een aantal jaar geleden mee begonnen en we merken dat dit voor zowel ons als de medewerkers heel prettig is. Er is weinig verloop en daar werken we ook hard voor. Iedereen krijgt een sportschoolabonnement en we organiseren veel, zoals een gezellig kerstdiner of een barbecue. We zijn een 24/7 bedrijf dus helaas hebben we nooit alle medewerkers bij elkaar, maar we wisselen elkaar daarin af. Ook sturen we graag presentjes. Met Pasen kreeg iedereen een creditcard van Albert Heijn voor heerlijke paasboodschappen en op Valentijnsdag wordt er bij iedereen iets thuisbezorgd. Goed werkgeverschap is ontzettend belangrijk in deze krappe arbeidsmarkt maar het is ook iets wat bij me past. Ik waardeer iedere collega en dat maak ik graag kenbaar.”
Bij de DeltaSafe Groep werken ongeveer 100 medewerkers, waarvan er 35 vrouw zijn. “Je hoeft al lang geen spierbundel van twee meter meer te zijn om beveiliger te worden”, lacht Peter. “In sommige gevallen is het nog weleens handig om kracht uit te stralen maar we merken ook dat vrouwen die dat niet uitstralen soms meer voor elkaar krijgen. Gewoon door te praten.”
SafeHost
“Een redelijk nieuwe functie in de beveiliging is die van de SafeHost”, vertelt Peter. “Een host die is opgeleid tot beveiliger en bezoekers verwelkomd bij een bedrijf of evenement. Niet in zo’n typisch beveiligerstenue met de kenmerkende V, maar in nette kleding die past bij de functie van gastheer of gastvrouw. Het uitgangspunt is een vriendelijke uitstraling. Ongemerkt let de SafeHost op alles wat met veiligheid te maken heeft en treedt op indien nodig. Bij meerdere opdrachtgevers leveren we al DeltaSafe SafeHosts en die zijn daar heel tevreden over.”
Meer agressie
Dat er meer sprake is van agressie valt ook DeltaSafe op. “Waar jongeren voorheen hard wegrenden als je bij een incident kwam aanrijden, blijven ze nu juist staan en gaan de confrontatie aan. Jongeren zijn niet meer onder de indruk van gezag en dat is echt een grote verschuiving in mentaliteit. We besteden hier veel aandacht aan in onze trainingen. En we werken veel samen met de politie. Ook bij bijvoorbeeld inbraken. Als bij ons de keten van alarm tot aanwezig op locatie is doorlopen en we schakelen de politie in, dan zijn zij er binnen no time. Dat vertrouwen hebben we inmiddels opgebouwd. Bij een heterdaad zijn ze er helemaal snel.”
ISO-normeringen
Peter is altijd op zoek naar duurzame oplossingen. “We werken vanuit een gasloos pand en als enige beveiligingsorganisatie hebben we een volledig elektrisch wagenpark. Dat laden is echt wel een uitdaging omdat er op het net maar ruimte is voor vier laadpalen. Maar duurzaamheid is te belangrijk dus passen we ons aan. Overdag gaan alle auto’s om de beurt aan de lader zodat iedereen met een volle accu de nacht in kan. En waar mogelijk laden we aan de openbare palen bij klanten.”
Daarnaast maakt Peter zich hard voor de beste kwaliteit. “Als beveiligingsbedrijf heb je een aantal standaardcertificaten die je moet halen om de kwaliteit weer te geven. Wij gaan daar dit jaar een stap verder in door daar nog eens twee ISO-normeringen aan toe te voegen. De ISO 26000 om aan te tonen dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen en de ISO 9001 die staat voor kwaliteitsmanagement. We willen de kwaliteit van onze beveiliging naar een nog hoger niveau tillen. ISO-normering trajecten zijn enorm leerzaam en bieden kansen en mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verbeteren. Dat is echt ons doel voor 2024; de kwaliteit nog meer omhoog.”