Altijd al in een karaokebar in Tokyo willen staan? Daar hoef je nu niet meer het vliegtuig voor te pakken: Dikke Mic biedt de doorgewinterde karaokeliefhebber alles wat die zoekt, gewoon in Rotterdam. Maar ook op culinair vlak weet Dikke Mic te verrassen: ze openen – naast de karaokeruimte – een splinternieuwe streetfood bar met Asian streetfood, samengesteld door niemand minder dan sterrenchef Ron Blaauw. In de kelder, geïnspireerd op de kleine Aziatische straatjes en steegjes, bevinden zich de karaokeruimtes met elk hun eigen thema. Het perfecte recept voor een geslaagde avond uit voor groepen groot en klein. Ondernemer Daan van Hal vertelt over de nieuwe karaokeclub: “Eigenlijk is Dikke Mic ontstaan uit pure noodzaak. In onze naastgelegen zaak Mooie Boules hebben we een karaokekamer, maar die is zo populair dat deze uit z’n voegen barst. Omdat we mensen niet graag teleurstellen, besloten we een authentieke, Japanse karaokebar te openen. En dat is Dikke Mic geworden. De sfeer en de kwaliteit van happen en drankjes die je van Mooie Boules gewend bent, maar dan in een Aziatisch jasje.”
Dikke Mic Karaoke Bar beschikt over acht private karaokeruimtes. De ruimtes zijn te boeken voor groepen vanaf 4 tot en met 30 personen en zijn volledig ingericht met high-end karaoke apparatuur. Gasten kunnen vanuit de karaokeruimte via tablets happen en dranken bestellen. Voor de mensen die hun zangkunsten liever voor onder de douche bewaren, is er ook een volledig ingerichte arcaderuimte, met o.a. racecabines, basketbal, boksen, air hockey en meer. De arcaderuimte is te bezoeken zonder reservering.
Streetfood
De menukaart van Dikke Mic is samengesteld door Ron Blaauw en biedt keuze uit verschillend Aziatisch georiënteerd streetfood. Er is de mogelijkheid om in de bar te eten, of om losse snacks te bestellen voor tijdens het zingen. Een reservering voor een hapje en een drankje voor kleine gezelschappen is niet nodig. Grote groepen kunnen uitgebreide platters bestellen met daarop smakelijke gerechten van de menukaart, zoals yakitori met kip en bosui, takoyaki van octopus, barbecue ribbetjes met hoisinsaus en crispy onion of taco’s met makreel en limoenblad. Ook voor de vegetariër zijn er genoeg heerlijke opties, zoals tempura van broccoli met yuzu, samosa’s met aardappel of crispy gyoza met paddenstoel en knoflook chili. Delen mag, maar een gerecht helemaal voor jezelf is natuurlijk ook een optie.
Foto: Jeancarlo Nunes dos Anjos